میلیا و آکنه: تفاوتها و راهکارهای مراقبت از پوست
همه چیز درباره میلیا و آکنه
آکنه و میلیا، دو مورد از ضایعات پوستی بسیار شایع در سراسر جهان هستند. این دو برخلاف ساختار داخلی و ماهیت متفاوت خود، ظاهری بسیار شبیه به هم دارند. تا حدی که تمایز آنها از یکدیگر حتی گاهی برای متخصصان پوست نیز دشوار است. با این حال، تشخیص و تمایز تخصصی و دقیق آنها برای درمان امری حیاتی است. چرا که از بین بردن هرکدام از آنها، به راهکار و داروهای متفاوتی احتیاج دارد. برای اینکه بتوانید میلیا و آکنه را از هم تشخیص دهید، ابتدا بهتر است با ماهیت و ساختار طبیعی هریک کاملا آشنا شوید. بررسی ظاهری و نحوه بروز آنها نیز نقش مهمی در تشخیص و تمایزشان دارد:
میلیا چیست و چگونه به وجود میآید؟
میلیا، برآمدگی کوچک بیرنگ یا سفید رنگی است که معمولا در نواحی چرب صورت بروز میکند. میلیا زمانی ایجاد میشود که سلولهای مرده پوست بین لایه شاخی و سلولهای در حال رشد به دام میافتند. در واقع، میتوان آنها را نوعی کیست بسیار کوچک و بیضرر در نظر گرفت که هیچ درد یا تورمی به همراه ندارند.
کومدون که در اصطلاح عامیانه با نام جوش سر سفید نیز شناخته میشود، از نظر ماهیت، مدلی از آکنه مسدود شده و غیر ملتهب است که با ظاهر سفید و ریز روی پوست نمایان میشود. نوع دیگر کمدونهای شبیه به میلیا، جوشهای سرسیاه هستند. این مدل آکنه برخلاف جوش سرسفید هیچ پوششی ندارد. بلکه در تماس مستقیم با چربی پوست و جریان هوای بیرون قرار میگیرد و به همین خاطر به رنگ سیاه یا قهوهای تیره دیده میشود.
تفاتهای اصلی میلیا و آکنه که باید بدانید
حالا که به خوبی با ماهیت و علل بروز میلیا و آکنه آشنا شدید، راحتتر از قبل میتوانید تفاوت بین آنها را درک کنید. از جمله موارد کلیدی در مقایسه بین میلیا و آکنه، میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- میلیاها برخلاف انواع آکنههای سر سفید و سرسیاه، معمولا خود به خود تخلیه نمیشوند و از بین نمیروند. بلکه میتوانند سالها بدون تغییر رنگ و سایز روی صورتتان باقی بمانند.
- آکنه برخلاف میلیا، با لایه بسیار نازکی از پوست پوشیده شده است و راحتتر از میلیا تخلیه میشود.
- امکان بروز لک ناشی از تخلیه میلیا، بسیار بیشتر از تخلیه کمدونها است.
- میلیا نسبت به آکنه سایز بسیار کوچکتری دارد. حتی گاهی ممکن است لمس شود، اما به صورت عادی قابل مشاهده نباشد.
گر به هر دلیلی نتوانستید تشخیص دهید ضایعات پوستیتان دقیقا چه ماهیتی دارد، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید. چرا که درمانهای نابجا و استفاده از محصولات نامناسب، عوارض ناخوشایندی برای زیبایی و سلامت پوستتان به دنبال خواهند داشت. پزشک در صورت عدم تشخیص بصری، از تکنیک نمونه برداری و تشخیص میکروسکوپی استفاده میکند. درنتیجه، اطلاعات دقیقی از تشخیص و مراحل معالجه را در اختیارتان قرار میدهد.
راهکارهای درمان میلیا
میلیا برخلاف ظاهر کوچک و نسبتا نامرئی که دارد، در برابر استخراج و درمان مقاومت زیادی از خود نشان میدهد. حتی بسیاری از تلاشها برای استخراج آن نیز با عوارض جانبی همچون لک و آسیب پوست همراه است. با وجود تمام این مشکلات، در عصر مدرن راهکارهایی برای کنترل و استخراج این کیستهای کوچک و مرموز وجود دارد که به شرح آنها میپردازیم:
کنترل چربی پوست
نخستین قدم پیشنهادی برای کنترل و نابودی میلیا، کنترل چربی پوست است. همانطور که پیشتر هم اشاره شد، چربی و سبوم اضافی پوست یکی از دلایل اصلی ایجاد میلیا محسوب میشوند. با کنترل تولید سبوم و غدد سباسه، میتوان تا حد زیادی از ایجاد میلیای جدید جلوگیری نمود. استفاده از شویندههای کنترل چربی و سرمهای پوستی حاوی نیاسین آمید در روتین مراقبتی تا حد زیادی احتمال ایجاد میلیا را کاهش میدهد.
برای از بین بردن میلیاهای موجود روی پوست نیز، میتوانید از ترکیبات لایه بردار مانند رتینول و اسید گلیکولیک کمک بگیرید. این دست از محصولات مراقبتی، قدرت لایه برداری ملایمی دارند و به مرور زمان میلیا را از بین میبرد.
استخراج میلیا به صورت حرفهای
سریعترین راهکار پیش رو برای خلاص شدن از شر میلیا، استخراج آن است. البته توجه داشته باشید که این کار باید به صورت تخصصی و به دست تکنسین حرفهای انجام شود. در غیر این صورت، عملیات تخلیه ممکن است منجر به ایجاد اسکار و تبدیل آن به لک پوستی شود. استفاده از ابزارهای تهاجمی، ایجاد فشار بیش از حد و به کارگیری تکنیکهای غیر حرفهای از جمله مواردی هستند که ممکن است باعث آسیب پوستی در حین استخراج میلیا شوند.
استخراج اصولی میلیا، معمولا بعد از مراحل ابتدایی پاکسازی و به همراه بخور سرد مداوم انجام میشود. با این کار، لایههای شاخی و سلولهای مرده سطحی پوست از بین میروند. در نتیجه، دسترسی و استخراج میلیا تسهیل میشود. استفاده از کرم آبرسان مناسب به همراه بخور سرد نیز، به افزایش انعطاف و کاهش احتمال آسیب پوستی حین استخراج کمک میکند. استخراج میلیا به صورت حرفهای، معمولا توسط ابزار مخصوصی به نام پیلینگ اجرا میشود.
لیزر کیوسوئیچ
یکی از درمانهای فوق حرفهای و جایگزین برای روشهای مراقبتی و تهاجمی، استفاده از لیزرهای کیوسوییچ است. این مدل لیزر با قدرت و ظرافت کاربری که فراهم میکند، به راحتی و بدون به جا گذاشتن هیچگونه اسکاری، شما را از شر میلیای پوست نجات میدهد. این دستگاه معمولا توسط پزشک متخصص پوست به کار گرفته میشود. همچنین برخی پمادهای موضعی و کرم ضد آفتاب نیز توسط پزشک برای جلوگیری از ایجاد لک و مشکلات ثانویه تجویز خواهد شد.
داشتن روتین مراقبتی مناسب، سپر طلایی شما برای مبارزه با انواع میلیا و آکنه در دراز مدت است. به شرطی که قبل از مصرف هرگونه محصول مراقبتی، با پزشک متخصص مشورت نمایید. همچنین استفاده از محصولات باکیفیت و اصل هم نقش مهمی در تاثیر روتین پوستی دارند. شما میتوانید انواع محصولات مراقبت پوستی ایرانی و خارجی را با ضمانت اصالت کالا از فروشگاه اینترنتی لیدی لایف تهیه نمایید.
از ال جی دیگه خبری نیست، فقط سامسونگ!